Jazz@Lib - Une Histoire de Vent

2009

Une Histoire de Vent
Concert met improvisatie en experiment als uitgangspunt geproduceerd door De Lindenberg te Nijmegen in samenwerking met Nico Huijbregts.

Kristina Fuchs - stem,
Ned McGowan - (contrabas)fluit,
Naomi Sato - saxofoon en sho,
Michel Mulder – bandoneon,
Armand van den Hamer – dans


De Lindenberg produceert in samenwerking met Nico Huijbregts een nieuw seizoen van de avontuurlijke concertserie Jazz@lib.

Lucht, aarde, water en vuur.
Met improvisatie en experiment als uitgangspunt stuurt Nico vier concerten. Elk concert wordt ingegeven door een van de vier elementen lucht, aarde, water en vuur. Behalve dat op grond daarvan door Huijbregts allerlei zaken zullen worden aangereikt uit film, beeldende kunst, literatuur, muziek, etc., bepaalt dit bovendien zijn keuze van instrumenten.

Meer disciplines verenigd
De musici worden aangevuld met een danser, een vormgever, een beeldend kunstenaar, een acteur en een kok. Op de dag van het concert komen de kunstenaars samen om te repeteren en 's avonds daarvan de weerslag te presenteren.

Huijbregts' interesse ligt bij die musici die zich zowel in de wereld van de hedendaags gecomponeerde muziek als in de wereld van de improvisatie bewegen.

Aan Une Histoire de Vent nemen de volgende musici deel:
Kristina Fuchs - stem, Ned McGowan - (contrabas)fluit, Klaas Hoek - harmonium, Michel Mulder - bandoneon, Armand van den Hamer - dans.